+389 (0)2 261 4844

Системски Информации

PureCloud е сеопфатен систем за мерење на квалитетот на воздухот и за спроведување на еколошките прописи.

Истовремено мерење на 8 параметри во реално време

PM2.5

CO

SO2

Температура

PM10

CO2

NO2

Влажност

Создадено за податоци

PureCloud е паметно еколошко решение кое ги овластува владите и општините со алатките што им се потребни за да ги спроведат законите и да се усогласат со прописите на Европската унија (ЕУ).

Системот користи преносен и стационарен уред за мониторинг на загадувањето на воздухот кој обезбедува податоци за квалитетот на воздухот во реално време преку повеќе платформи истовремено и опфаќа обемни точки на примероци со цел да даде изобилство на податоци и да ги посочи најзагадените области. Вклучува, исто така, моќна аналитичка платформа базирана на облак со лесно известување.

Без разлика дали е дел од паметна градска мрежа за иоте, или самостојна имплементација на системот, PureCloud ги доставува податоците потребни за да дејствуваат донесувачите на одлуки.

ПОВЕЌЕ ОД УРЕД

Четири клучни елементи на сеопфатно решение за квалитетот на воздухот

Податоците се собираат од мрежа на рачни и фиксни IoT уреди, управувани од владини инспектори. Оваа мрежа обезбедува ажурирања на статусот во реално време за јавноста на општинските веб-страници и предупредувања со црвено знаме за инспекторатите.

Сурови податоци од нашата мрежа на уреди се обработуваат, најавуваат и минираат од нашиот мотор за податоци за облак. Оваа огромна продавница на информации нуди можности за анализа заедно со медицински, метеоролошки, економски или други извори на податоци, обезбедувајќи вредни сознанија за индустријата.

Извештаите на PureCloud се безбедно прикажани преку лесно разбирлив и практичен веб -интерфејс за владините агенции. Овие извештаи се прилагодени за да ги задоволат потребите на крајните корисници, вклучително и локализација на јазикот.

PureCloud обезбедува правна доверба во системот преку ISO-17025 сертифицирани калибрации за распоредени уреди, како и зачувување податоци од трета страна.

Како да го ставите PureCloud да работи за вас

01

Идентификувајте ја потребата

Ако вашиот тим верува дека загадувањето на воздухот е прашање за здравјето на вашата популација и вреди да се реши, вие сте подготвени да започнете.

02

Демо на системот

Ние ќе донесеме прилагодена демонстрација на систем PureCloud на вашиот тим и ќе научиме повеќе за уникатните потреби на вашиот регион.

03

Работен план и предлог

Ќе добиете работен план и предлог за имплементација на системот за квалитетот на воздухот PureCloud во вашиот регион.

04

Имплементирајте и обучете

По инсталирањето на системот, вашиот тим ќе биде обучен за уреди, анализи и користење моќни карактеристики на известување на PureCloud.

ПОТВРДЕНИ ПОДАТОЦИ

Сертификати

Потребни ви се сертификати за да ги поддржите податоците што ги собира вашиот ентитет - и PureCloud ги има сертификатите. Може да им верувате на нашите компоненти и процеси за да ги одржат вашите податоци валидни и точни.

Лесно за одржување

Иако е сертифициран во академијата, PureCloud не е дизајниран за лабораторија. Ова е хардвер за спроведување на законот - направен за оваа област. Нашите единици се солидни, лесни за одржување и поддржани од сертифицираниот Центар за калибрација на гас од Југоисточна Европа.

Алатките требаше да се користат - и PureCloud е создаден за акција. Во прилог на солиден комплет, секоја мобилна единица вклучува торбичка за носење за заштита на уредот во различни временски услови. Единицата има лесен за одржување тунелски систем кој обезбедува читањата да бидат точни за локацијата, секој пат.

Секоја единица PureCloud е калибрирана со инструменти на меѓународниот стандард ISO-17025 во Центарот за калибрација на гас од Југоисточна Европа, дел од одличен академски центар на Универзитетот Кирил и Методиј. Единиците редовно се калибрираат во Центарот за да се одржат законските стандарди.

PureCloud ги исполнува или надминува Директивите на Европската унија (ЕУ) и Стандардите за мерење на Законот за чист воздух на Агенцијата за заштита на животната средина на САД (ЕПА)

Стапи во контакт

Чистиот воздух значи многу. Дознајте повеќе за тоа што може да направи PureCloud за вас и вашиот град.

Без разлика дали сте инспектор, активист или медиум, ние можеме да ви помогнеме со потребните ресурси за да создадете почиста иднина за вас и вашите граѓани. Контактирајте не за да закажете демо, интервју или да разговарате за партнерство на нови пазари.

Приклучи Се