+389 (0)2 261 4844

Политика за приватност

Во PureCloud, достапен од https://purecloudair.com, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови информации што се собираат и снимаат од PureCloud и како ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или барате повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа Политика за приватност важи само за нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб -страница во врска со информациите што тие ги споделија и/или ги собираат во PureCloud. Оваа политика не важи за какви било информации собрани офлајн или преку канали различни од оваа веб -страница.

Согласност

Со користење на нашата веб -страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што се бара да ги дадете и причините зошто од вас се бара да ги дадете, ќе ви бидат разјаснети во моментот кога од вас бараме да ги дадете вашите лични податоци.

Ако контактирате директно со нас, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса за е -пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да одберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучувајќи ставки како што се име, име на компанија, адреса, адреса за е -пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Ние ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и за:

 • Да ја обезбедиме, одржуваме и работиме на нашата веб-страница
 • Да ја подобриме, персонализираме и прошириме нашата веб-страница
 • Да разбереме и анализираме како ја користите нашата веб-страница
 • Да развиеме нови производи, услуги, карактеристики и функционалности
 • Комуницирајте со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации што се однесуваат на веб-страницата, и за маркетинг и промотивни цели
 • Да ви испраќаме е-пошта
 • Да пројадеме и спречиме измама

Додадени датотеки

PureCloud следи стандардна процедура за користење на датотеки со дневници. Овие датотеки ги пријавуваат посетителите кога посетуваат веб -страници. Сите хостинг компании го прават ова и се дел од аналитиката на услугите за хостинг. Информациите собрани од датотеки со дневници вклучуваат адреси на интернет протокол (ИП), тип на прелистувач, Интернет -провајдер (ИСП), датум и временски печат, страници за упатување/излегување, а можеби и број на кликови. Овие не се поврзани со какви било информации што можат да се идентификуваат лично. Целта на информацијата е анализа на трендовите, администрирање на страницата, следење на движењето на корисниците на веб -страницата и собирање демографски информации.

Колачиња и веб -светилници

Како и секоја друга веб -страница, PureCloud користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за зачувување информации, вклучувајќи ги преференциите на посетителите и страниците на веб -страницата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб -страница врз основа на видот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

За поопшти информации за колачињата, прочитајте . „Што се колачиња“.

Политики за приватност на рекламни партнери

Може да се консултирате со оваа листа за да ја пронајдете Политиката за приватност за секој од рекламните партнери на PureCloud.

Рекламни сервери или мрежи за реклами од трети страни користат технологии како колачиња, JavaScript или веб-светилници што се користат во нивните соодветни реклами и линкови што се појавуваат на PureCloud, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја примаат вашата IP адреса кога тоа ќе се случи. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб -страниците што ги посетувате.

Забележете дека PureCloud нема пристап до нив или нема контрола над овие колачиња што ги користат огласувачите од трети страни.

Политики за приватност на трета страна

Политиката за приватност на PureCloud не се однесува на други огласувачи или веб -страници. Така, ве советуваме да ги консултирате соодветните Политики за приватност на овие сервери за реклами од трети страни за подетални информации. Може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажат од одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции за прелистувачот. За да знаете подетални информации за управување со колачиња со специфични веб -прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб -страници на прелистувачите.

Права за приватност на CCPA (Не ги продавајте моите лични податоци)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите во Калифорнија имаат право на:

 • Барајте од бизнисот што собира лични податоци на потрошувачот да ги открие категориите и конкретните делови од лични податоци што ги собрал бизнисот за потрошувачите.
 • Барајте бизнисот да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги собрал бизнисот.
 • Барајте бизнисот што продава лични податоци на потрошувачот, а не да ги продава личните податоци на потрошувачот.
 • Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да остварите некое од овие права, контактирајте не.

GDPR Права за заштита на податоци

Ние би сакале да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

 • Право на пристап - Имате право да барате копии од вашите лични податоци. Може да ви наплатиме мала такса за оваа услуга.
 • Право на исправка - Имате право да барате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да барате да ги пополниме информациите за кои сметате дека се нецелосни.
 • Право на бришење - Имате право да барате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право да ја ограничите обработката - Имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на приговор на обработка - Имате право да се противите на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на преносливост на податоци - Имате право да барате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација, или директно до вас, под одредени услови.
 • Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да остварите некое од овие права, контактирајте не.

Информации за деца

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ги набудуваат, да учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност.

PureCloud свесно не собира никакви лични податоци за идентификација од деца под 13 -годишна возраст. Ако мислите дека вашето дете дало вакви информации на нашата веб -страница, ве охрабруваме веднаш да не контактирате и ќе се потрудиме веднаш да ги отстраниме такви информации од нашата евиденција.

Слободно преземете ја нашата Политика за приватност локално во вашиот работен простор.