+389 (0)2 261 4844

Вашите граѓани сакаат чист воздух

Безбедно. Потврдено. Дизајнирано за градови како вашиот. Kреирано со цел да им овозможи на вашите граѓани безбедно дишење.

PureCloud е паметна општинска платформа наменета за да им помогне на градовите и националните влади да го прекинат загадувањето на воздухот, без корупција, на буџет.

ГРАДЕН ЗА ОБЛАСТА

GPS Интеграција

Робустен Дизајн

Веднаш измерете ги сите параметри

Индустриски квалитет на мерење

БЕЗБЕДНОСТ & ТОЧНОСТ

Анти-Поткуп Заштита

Шифриран пренос на податоци

Усогласена со заштитата на податоците на ЕУ

PM2.5, PM10, SO2, CO2, NO2, CO

CUSTOM ANALYTICS

Приспособени контролни табли

Јазична локализација за персоналот

Изборен дисплеј за јавни нотификации

IoT/ Интеграции за Паметен Град (Нокиа+)

Инспекторите за животна средина се соочуваат со тежок проблем.

Тие се во првите редови на битката за квалитетот на воздухот што ги чини 7 милиони животи секоја година. Тие имаат задача точно да пронајдат извори на загадување, да го верифицираат изворот на информацијата на правен начин и на многу места кои се соочуваат со физички закани за добро извршување на својата работа. Тие се посветени на подобрување на нивните заедници - но очајно им е потребен систем кој и ќе ги заштити и ќе го спроведе законот.

  • НЕДОСТАТОК НА АЛАТКИ ЗА МЕРЕЊЕ: Дали се крши законот или не? Без проверлив систем кој е законски заверен, инспекторите не можат да го докажат својот случај.
  • ЗАКАНИ & КОРУПЦИЈА: Казните поврзани со загадувањето може да бидат многу високи - затоа загадувачите честопати им се закануваат на инспекторите со штета или се обидуваат да ги поткупат, со што се загрозува целиот систем
  • КОМПЛЕКСНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА: Загадениот воздух секојдневно убива луѓе - здравјето на граѓаните не може да чека со години владите да ја сфатат технологијата и добро да ја користат.
  • ВИСОКА ЦЕНА ЗА МЕРЕЊЕ: Набавката на паметни сензори за квалитетот на воздухот во градот е премногу скапа за буџетите на многу општини низ Европа и светот.

PureCloud е дизајниран специјално за да одговори на овие предизвици.

PureCloud е дизајниран со се што му е потребно на вашиот град за да го спроведе законот, да ги повика на одговорност прекршителите и да ја информира јавноста. Нашиот систем користи најсовремена IoT технологија за да обезбеди капацитет за мониторинг на квалитетот на воздухот, со мобилни единици и фиксни станици кои се точни и лесни за употреба.

  • Робусни Анти-Корупциски контроли
  • Моќна анализа на база на облак
  • Сертифицирана правна калибрација според меѓународен стандард
  • Безбедно складирање податоци за зајакнување на јавната доверба

Податоците водат кон подобро донесување одлуки.

Префрлете се од политики базирани на мислење на одлуки базирани на податоци - и создадете ја транспарентноста што ја бараат граѓаните.

98.1 μg/m3

PM2.5

135 μg/m3

PM10

7.0629 μg/m3

SO2

Паметни градски системи PureCloud

Ние сме некорумпирана ИОТ фирма посветена на обезбедување паметни алатки за податоци за регулаторниот сектор за животна средина низ ЕУ и светот.

PureCloud го заврши кругот на финансирање со инвестиции од Светска банка и Македонскиот национален фонд за иновации. Значајни јавно-приватни партнерства кои се вклучуваат се Универзитетот "Кирил и Методиј" и ИНОФЕИТ. Ресурси за стартување од Google за Startups и AWS Partner Network во соработка со YCombinator.

1

Нашата Визија

Почист воздух за поздрав живот во заедниците низ ЕУ и светот.

2

Нашата Мисија

Системите PureCloud ги зајакнуваат институциите преку создавање навремени, сигурни податоци за животната средина и анализи за донесување лесни одлуки на инспекторите.

3

Нашите Вредности

PureCloud вреднува зајакнување на владеењето на правото, поттикнување иновации, почитување на постојните односи и мерлива одговорност базирана на податоци.

Стапи во контакт

Чистиот воздух значи многу. Дознајте повеќе за тоа што може да направи PureCloud за вас и вашиот град.

Без разлика дали сте инспектор, активист или медиум, ние можеме да ви помогнеме со потребните ресурси за да создадете почиста иднина за вас и вашите граѓани. Контактирајте не за да закажете демо, интервју или да разговарате за партнерство на нови пазари.

Приклучи Се