+389 (0)2 261 4844

Паметни градски системи PureCloud

Ние создаваме ИОТ технологија посветена на обезбедување попаметни алатки за податоци за регулаторниот сектор за животна средина низ ЕУ и светот.

PureCloud создава почист воздух со опремување на инспектори и лидери на сите нивоа за поефикасно да ја извршуваат својата работа - зајакнување на владеењето на правото. PureCloud го заврши кругот на финансирање со инвестиции од Светска банка и Македонскиот национален фонд за иновации. Значајни јавно-приватни партнерства вклучуваат Универзитетот Кирил и Методиј и ИНОФЕИТ. Ресурси за стартување од Google за Startups и AWS Partner Network во соработка со YCombinator.

1

Нашата Визија

Почист воздух за поздрав живот во заедниците низ ЕУ и светот.

2

Нашата Мисија

Системите PureCloud ги зајакнуваат институциите преку создавање навремени, сигурни податоци за животната средина и анализи за донесување лесни одлуки на инспекторите.

3

Нашите Вредности

PureCloud вреднува зајакнување на владеењето на правото, поттикнување иновации, почитување на постојните односи и мерлива одговорност базирана на податоци.

Најчесто поставувани прашања за PureCloud

Ако не гледате одговор на вашето прашање, можете да ни испратите емаил преку нашата контакт форма.

Тоа е многу прифатливо. Секој систем е поддржан со 2-годишен договор, со деловен модел на софтвер како услуга (СААС), кој им помага на градовите со буџетирање и им овозможува на трошоците да останат ниски и конзистентни во текот на целиот договор. Секој пакет е прилагоден на вашиот конкретен случај и цената варира во зависност од мешавината на потребни мобилни и стационарни единици.

PureCloud е интегриран систем на IoT уреди, и мобилни и монтирани или стационарни, како и платформа за аналитика базирана на облак. Не можете да купите ниту еден уред без платформата - но можеме да работиме со вас за да најдеме соодветен за вашите потреби што ќе ги намали трошоците.

Апсолутно. PureCloud е дизајниран имајќи ги предвид и владите и индустријата. Ова е случај на употреба кој е и легален и препорачан за да се осигура дека компаниите ќе ги фатат прашањата за контрола на загадувањето пред да се издаде казна од релевантните власти.

Податоците на PureCloud се обезбедени во моќна и шифрирана инфраструктура за облачно компјутери на веб-услугите на Амазон (AWS) и се пресликуваат во независна зачувана податоци од трета страна. Ова овозможува да се ревидираат отчитувањата и се спречува бришење и мешање од влади или деловни субјекти кои би имале корист од отстранување на продавниците за податоци на PureCloud.

PureCloud е основан преку јавно/приватно партнерство за комерцијализација помеѓу Inform DOO и Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје, Северна Македонија. Сопственичката група го основа PureCloud како американска корпорација со канцеларии во Остин, Тексас, со подружница компанија во Северна Македонија за работа во Југоисточна Европа. Оваа конфигурација ги олеснува инвестициите и го задржува нашиот фокус на ЕУ и нациите во протоколот за пристапување во ЕУ.

Да, очекуваме групи како невладини организации и образовни институции да имаат пристап до елементите на овие податоци во иднина - и очекуваме дека ќе бидат многу корисни. Ве молиме, бидете свесни дека приватноста е приоритет од прв ред, така што нема да се споделуваат податоци што би ја загрозиле приватноста или безбедноста на оние што го користат системот или оние за кои се одговорни. Ве молиме, следете ги овие можности во иднина.

Стапи во контакт

Чистиот воздух значи многу. Дознајте повеќе за тоа што може да направи PureCloud за вас и вашиот град.

Без разлика дали сте инспектор, активист или медиум, ние можеме да ви помогнеме со потребните ресурси за да создадете почиста иднина за вас и вашите граѓани. Контактирајте не за да закажете демо, интервју или да разговарате за партнерство на нови пазари.

Приклучи Се